Celebrity Love

一代女神李麗珍曾為愛變瘋狂至抑鬱,洗盡鉛華承認愛錯:我失去愛情,但仍能走出黑暗。

11/01/2019

李麗珍日前同一班圈中好友慶祝生日,關禮傑、吳家麗、張文慈,後輩吳業坤同陳國峰等等都有到場祝賀~珍妹於生日派對上大開金口獻唱,跟國峰合唱當年有份主演嘅《開心鬼》插曲《戀愛預告》。珍妹今年已經53歲,「學生女神」美譽當然不復再,但仍然保養得宜。感情路上歷盡波折,仍然未能覓得同偕白首嘅真命天子,如今洗盡鉛華後,勇敢承認以往愛錯,同時多謝好友對佢不離不棄令佢走出陰霾,即使失去愛情,珍妹仍感恩地形容自己「我並唔孤單。」

__leelaichun @ ig

今年53歲李麗珍年紀輕輕17歲已經加入娛樂圈,一開始走清純路線,拍攝一系列青春片,更被譽為係「學生情人」,但無奈清純路線並無令佢大紅大紫。

from Sina

from Sina

屋企並唔富有,李麗珍為咗負擔細佬妹學費,作為家庭之柱嘅佢開始「求脫出位」—接拍三級片。清秀面孔、大膽演出,姣好身材成為女士假想敵、男士夢中情人。

from Sina

愛情路上,有勇氣愛得瘋狂,但並無令佢有幸運覓到真愛。李麗珍跟許愿嘅婚姻只維持4年、跟潘源良4次拍拖又4次分手,到2016年兩人拍拖9年最終都係分手收場,經濟情傷嘅李麗珍一度變得低調。

from SIna

走過迷失嘅日子,近年佢開始重拾自我,積極跟陳國峰學健身,揚言要練出馬甲線。

__leelaichun @ ig

李麗珍自言已經有好多年無特意慶祝生日,今年嘅生日派對上,佢感觸地喺ig上貼出:「前過著一塌糊塗嘅感情生活,使得自己抑鬱了很久,一直都不願意去面對大眾,把自己封閉著。多得一班朋友對我的用心,沒有放棄及離開我,令我終於都開竅。明白到—日子都總要過。失去了愛情,但原來身邊還有一班支持我的人,終於明瞭自己並不孤單。」

__leelaichun @ ich

__leelaichun @ ig

__leelaichun @ ig

__leelaichun @ ig

希望李麗珍在經歷抑鬱之苦後,重拾自己嘅人生,快樂幸福地過生活!

Text:GirlsLike Editorial

Photo source:Instagram, Sina